top of page

Grup  nascut  l’any  1994  amb  la intenció de  dignificar la música tradicional mallorquina fent una lectura actual del temes que ens defineixen com a poble.

 

Ens preocupa la nostra identitat, el nostre País, la  nostra llengua i la nostra cultura, sense oblidar que som part del Mediterrani i que la riquesa del nostre patrimoni cultural no pot desaparèixer.

A camí  entre  tradició i  la  cançó  d’autor  tenim enregistrats set treballs  “Projecte Roig”(1995) “De poetes i altres codolades” (1997) “Anem de gresca”(1998), “Fent camí” (2001)   “amb Coherència (2004), el recull doble CD + DVD “ Tradició i Compromís (2005) . Temps de Revolta (2007) 

 

El grup va guanyar el Premi Cerverí, amb la cançó  "Mai l'amor és impossible"  del CD  Projecte Roig amb lletra i música de Toni Roig,  premi atorgat per la Fundació Prudenci Bertrana de Girona en la seva edició de 1996.

L'any   2016  l'obra  Cultural  Balear  (OCB)   atorga  al  grup,  el  premi  Francesc  de  Borja  Moll,   en reconeixement a la seva trajectòria, dins la XXX edició de la Nit de la Cultura.

 

Reivindiquem  el  MEDITERRANI  com  espai  musical  propi  de  la  ribera  de  migjorn  fins  a  la  de tramuntana, sense oblidar l’orient.

Per tradició feim ús dels instruments que de forma ancestral han sobreviscut al pas del temps, amb la intenció, entre d’altres de fer arribar a les generacions futures tots els valors que no volem que es perdin.

 

Com sempre seguim defensant el compromís amb un país, un idioma i una forma de viure i sentir que conformen la nostra identitat. Si la perdem desapareixerem com a poble.

Volem deixar oberta la porta a la creativitat, a les noves tecnologies musicals i fins i tot a les noves músiques d’arrel ètnica ja que la cultura es sempre viva i lluitam perquè no esdevingui un peça de museu.

LA CULTURA FA LES PERSONES LLIURES.

 

 

 

bottom of page